De verbouwing van Nicole en Chris

Nicole en Chris hebben een heel charmant, oud huis in Velp. Ze zijn toe aan een nieuwe keuken. Meer licht en meer ruimte om met familie en vrienden te kunnen eten, dat waren de belangrijkste wensen. Chris houdt van koken en wil eigenlijk ook wel een grotere keuken. Doorbreken naar de hal is een optie, maar dan kom je wel een toilet en een trap tegen. Hoe kunnen we het zo indelen dat de keuken groter wordt zonder dat we te ingrijpend moeten verbouwen?

Het was een flinke puzzel om tot het optimale plaatje te komen. Maar liefst zes opties hebben we verkend; ieder met hun eigen voor- en nadelen. Ze gaan voor mijn favoriet: een superlang aanrecht dat doorloopt van de oude keuken naar de nieuwe, open ruimte waar eerst de hal zat. Meer dan vijf meter lang wordt ‘ie! Bij het raam wordt een lekker ruime, lichte eethoek gemaakt.

Het toilet wordt hiervoor verplaatst en de trap wordt vervangen door een compacter exemplaar. Zo blijft de verdiepingsvloer intact en ontstaat veel meer licht en ruimte voor de keuken. Het organiseren van de verbouwing en het uitzoeken van de keuken zijn nog volop aan de gang. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Nicole over het plan: “Wij hebben er een goed gevoel over, ook omdat we echt veel opties hebben verkend en nu een weloverwogen keuze hebben gemaakt. Jouw input was daarvoor heel waardevol, ik ben blij dat ik je gevraagd heb om mee te denken. Bedankt voor je hulp en enthousiaste betrokkenheid!”