Een nieuw huis voor Marieke

Marieke verhuist van Velp naar Arnhem en heeft een prachtig vrijstaand huis uit de jaren 30 gevonden. Omdat het een huurhuis is, is het nogal uhhhh… praktisch. Kunststof kozijnen, een antraciete tegelvloer en lange, spierwitte wanden. Dat kan zowel qua sfeer als qua akoestiek veel beter!

Marieke wil van de grote huiskamer een heerlijk knusse plek maken waar ze niet alleen kan loungen, eten en tv kijken, maar ook kan werken aan een bureau, yoga kan beoefenen en coachingsessies kan geven. Daarom delen we de kamer op in verschillende delen met ieder een eigen functie en sfeer. Als room divider kiezen we voor twee grote, stoere plantenrekken op wielen die – afhankelijk van de situatie – de yogaruimte kunnen afsluiten of juist open maken.

De lange wand tegenover de deur krijgt een rieten behang van Eiffinger dat zorgt voor instant sfeer en een prettige akoestiek. Marieke houdt van een Scandinavische sfeer en poedertinten. De werkhoek krijgt een fantastisch behang met een dromerige poedertint. De muur die grenst aan deze hoek, wordt in dezelfde kleur geschilderd. 

De behangetjes maken de kamer al veel persoonlijker en gezelliger. Maar de echte eyecatcher moet nog komen. Twee roze, ribfluwelen modulaire bankjes die tegenover elkaar komen te staan. Hier moeten we nog wel even op wachten…

De slaapkamer mag ook voorzien worden van een lekker sfeertje. Marieke kiest voor een grote print op de muur tegenover het bed. De andere muren krijgen een vergrijsde rozetint die past bij de print. Ook komen er mooie, zandkleurige gordijnen.

Marieke wordt zo blij van alle leuke kleurtjes in huis dat de hal, de trapopgang en de andere twee slaapkamers ook gelijk een kleurtje mogen krijgen.