Een nieuw pand voor VillaVibes

VillaVibes organiseert singlereizen voor hoger opgeleiden. Hierin zijn ze erg succesvol. Daarom verhuizen ze eind 2021 naar een groter pand. Plotseling hebben ze niet vijf kamers tot hun beschikking, maar wel elf. Hoewel alle meubels meegaan en er niet verbouwd mag worden in het monumentale pand, willen ze wel een fijnere vibe creëren. Vooral in de grote ruimte die de huiskamer wordt; het gezellige, multifunctionele hart van het kantoor aan de Utrechtsestraat in Arnhem. 

Met het hele team verkennen we de voorkeuren en ideeën ten aanzien van het nieuwe pand. We nemen drie moodboards voor de huiskamer door en het team kiest unaniem voor een intieme sfeer met een hoofdrol voor de kleur groen. Ik ga met deze uitgangspunten aan de slag en kom met een plan.

De oude vloerbedekking wordt vervangen door een pvc-vloer met de look van oude, houten planken. Een mooie mix van de authentieke sfeer die bij een zo’n chique oud pand hoort en de praktische voordelen van pvc. 


We maken een multifunctionele bar over de volle lengte van de kamer. Om de ruimte intiemer en gezelliger te maken, wordt het plafond groen. De kleur loopt door over de muren tot de hoogte van de bar. Omdat de ruimte gebruikt wordt voor borrels, vergaderingen, lunches en feestjes, kiezen we voor flexibele meubels en verlichting. De sfeer wordt compleet door de kleurige stoelen, een laag zitje met kleed, planten (ook aan het plafond) en een groot prikbord (voor alle toffe vakantiefoto’s en bedankkaartjes).

De huiskamer wordt van het kantoor ernaast gescheiden door zwartstalen taatsdeuren. Het zwart komt terug in onder andere de poten van de bar, de voet van de tafel, de buffetkast en de verlichting. Ook wordt een zwart railsysteem met 14 spots aangebracht waardoor de hele kamer prachtig verlicht kan worden; afhankelijk van de functie die de ruimte op dat moment heeft.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet, maar de ruimte wordt ook al volop gebruikt.

Ook de andere ruimtes kregen een upgrade: er kwam overal dezelfde slimme verlichting, de pantry kreeg een stoere, stalen kast en een robuuste, eikenhouten plank voor het servies en er kwam een ontvangstruimte met een comfortabele, okerkleurige bank.

Daarnaast werden door het hele pand comfortabele fauteuils gezet met hetzelfde model, maar steeds in een ander printje. Die zijn al heel leuk als ze apart staan, maar als dat nodig zijn ze ook samen een leuk setje!

De grote, luxe hal tenslotte kreeg een tijdloos, Perzisch tapijt en een een grote kunstplant voor meer sfeer en een betere akoestiek. 

De reactie van de klant was er een om trots op te zijn: 

Roy van Ammers: “Via via kreeg ik de naam van Monique door. En daar ben ik achteraf erg blij mee. Monique heeft ons soepel begeleid door het gehele proces. Van de presentatie van de eerste ideeën naar alle medewerkers tot het begeleiden van schilders, timmermannen etc. Het eindresultaat is iets om trots op te zijn. De VillaVibes medewerkers voelden zich direct thuis. En vooral onze ‘huiskamer’ is prachtig geworden. Met onder andere een warme PVC vloer, een mooie bar en plantjes aan het plafond. Maar wat onze huiskamer helemaal bijzonder maakt is de kleur groen. Zelfs het plafond heeft Monique groen laten schilderen. Vanaf het plaatje vond ik dit persoonlijk een spannende keuze, maar het eindresultaat is prachtig. Op zo’n moment realiseer wat het verschil is tussen een leek en een goede designer.” 

De huiskamer voor de metamorfose